dissabte, 30 de maig del 2009

Really Simple Syndication: Canals RSS

Really Simple Syndication “RSS” és un una família de formats de canals web XML utilitzat per a publicar continguts actualitzats freqüentment com ara llocs de notícies, weblogs o podcasts, i per mitjà del qual es pot compartir la informació i usar-la en altres llocs web o programes. És en essència una sindicació de continguts.
El principal avantatge del sistema és l'agilitat, ja que es fa innecessari haver de descarregar les imatges i els altres elements de la web, descarregant-ne només els titulars. I també el poder ajuntar el contingut de molts llocs web en un sol espai. Els usuaris poden baixar-se fàcilment lectors per a rebre notícies i actualitzacions a les que volen subscriure’s.
Per a l’esducació, els canals RSS poden utilitzar-se per a sindicar de manera molt efectiva notícies d’investigacions, mòduls d’aprenentatges, noves publicacions, treballs científics, etc. En general tot allò que per naturalesa pot ser dinàmic per a usuaris en particular. Com a recurs informatiu, els canals RSS són ideals per a crear una nova generació de portals per a estudiants, professors,... fent-los més fàcil l’accés a les ares del seu interés.

HA segut interessant realitzar aquesta activitat, perquè gràcies a ella he aprés noves maneres de buscar informació interessants per a mi. En tot moment podré estar informada, actualitzada... d’allò més rellevant per a mi.

Penso, que la informació d’aquest blog i de la web us ajudarà a tots per a poder entendre els canals RSS:
1. http://canalrsseducativos.blogspot.com/
2. http://www.euroresidentes.com/Diversion/Internet/rss_educacion.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada